lørdag 25. august 2012

Cakepops...

Til Cakepops brukes
sjokoladekakerester.

Denne kaken er god og
blir så stor at vi
snakker rester:-)


Langpannekake fra
God Morgen Norge:


6 egg
8 dl sukker
-pisk til eggedosis
bland inn retsten:
13 dl hvetemel
2 ss bakepulver
2 ss vaniljesukker
4 ss kakao
4 1/2 dl melk eller appelsinjuce
400 g smeltet smør

Glasur/smørkrem:
125 g smeltet smør
500 g melis
2 ss kakao
1 ss vaniljesukker
1/2 dl appelsinjuice evt kaffe
(kokos )

Stor langpanne!
200 grader
40 min

Smuldre kakerester og
tilsett 100 g smeltet sjokolade

Form til kuler med plasthansker
og sett i pinne før de dypfryses.

Tas ut og dyppes i smeltet sjokolade,
også et dryss eller en tur i kakepynten.

Nyte Nyte Nyte!!!

5 kommentarer:

  1. Nam nam :) dette skal vi prøve!!
    Hva bruker du til pinne og hva brukte du for å få dem rosa & blå?
    Takk for oppskrift. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Pinner og farget sjokolade
      får du i hobby- og kjøkken-
      butikker som selger Wilton.

      Eller internett:-)

      Lykke til!!

      Slett
  2. Dette skal jeg forsøke meg på jeg også :)

    SvarSlett
  3. Ser at du tidligere har skrevet at du kun bruker uraffinert sukker.. Gjelder det i denne kaken også? Bruker du mørkt eller lyst, og er det noen andre fordeler enn at det er flere næringsstoffer i slikt sukker?? Tenkte du visste slikt...

    Hilsen Marthe

    SvarSlett
    Svar
    1. Busted!!

      Nei her går det i ekte raffinert sukker:-)
      Litt fordi det meste bare blir smakt på
      og kastet i slike barneselskap. Så da legger jeg ikke så mye penger i baksten...

      Det hørtes jo litt ego ut når jeg fremstiller det slik...!! Men til den vanlige familiebaksten er jeg på det
      uraffinerte. Eller andre alternativ, som banan, bær, agavesirup...

      Jeg vet ikke andre fordeler en den du nevner. Blir liksom for dumt å spise det sukkeret som er blottet for de sunne stoffene:-)

      Hilsen HC

      Slett